19-20.jpg4p.jpgFB cover.jpgFB_cover_suncev_kutak.jpgUntitled.jpgdeca.jpgsala.jpgst.jpgstari prozori.jpg

Szentmihály

A szentmihályi iskola Nagybecskerektől 12 km-re helyezkedik el. Mint önálló intézmény, 1891 óta létezik. Az első tanítási napot 1891. szeptember 6-án tartották meg. 1978-tól a nagybecskereki Sonja Marinkovic Általános Iskola kihelyezett tagozata. 1979-ben új épületbe költözik, amely a falu szélén az Új sor utcában, ahol egy nagy területen fekvő park központjában ékeskedik. Az iskola épületét és a sportpályákat több mint 1000 fa és bokor veszi körül.

 

IMG 2502IMG 2494IMG 2498

 

Az iskolában nyolc tagozaton 86 diák tanul magyarul, de ezen kívül aktívan tanulnak  szerbül, németül és angolul. A kötelező tantárgyakon kívül a diákok választott tantárgyakat is hallgatnak, leginkább az informatika és számítástechnika alapjait. Az iskola nem csak oktatási intézmény, hanem a kultúrális és sport aktivitások központja is, mivel igen szoros együttműködést ápol a falu különböző civil szervezeteivel.

 

IMG 2511IMG 2542IMG 2544

 

Diákjaink jelentős eredményeket érnek el az oktatási minisztérium által megrendezett  sport-versenyeken itthon és külföldön, rendszeresen dobogós helyezéseken rajtolnak. Különböző pályázatokon vesznek részt ( Német- és Magyarország ). A diákok nagyobb része négyéves középiskolákban majd egyetemeken folytatják tanulmányaikat.

 

 

Joomla templates by a4joomla