19-20.jpg4p.jpgFB cover.jpgFB_cover_suncev_kutak.jpgUntitled.jpgdeca.jpgsala.jpgst.jpgstari prozori.jpg

Упис првака

 

prvaci res Не гледамо на децу као на драгуље, већ се трудимо да она то постану 

 

У П И С

У ПРВИ РАЗРЕД ШКОЛСКЕ 2013 / 2014

    Према члану 90. Закона о основама система образовања и васпитања у први разред се уписују деца која до почетка школске године имају најмање шест, а највише седам и по година.

    Основна школа је дужна да упише дете које има пребивалиште на територији школе . Јединица локалне самоуправе води евиденцију и обавештава школу и родитеље о деци која су стасала за упис и која су уписана у школу.

    Ове календарске године уписују се у први разред деца рођена у периоду од 1.3.2006. до 1.3.2007. године. Упис почиње 1. априла 2013. године.

 

    Ево неколико важних информација о нашој школи:

    Школа Соња Маринковић се налази у центру Зрењанина, у улици Слободана Бурсаћа бр. 7. Испред улаза у школу налази се велики паркинг где родитељи могу да паркирају своја возила. Ако дете долази аутобусом у школу, одмах испред дворишних врата је аутобуско стајалиште за све правце.

  •      Школа Соња Маринковић  ради само у преподневној смени. Настава почиње у 8 сати. Рад само у преподневној смени омогућава Вам да свакодневно посветите довољно времена свом малишану користећи га за дружење, израду домаћих задатака, активности у разним клубовима и допунским школама које раде послеподне или у вечерњим сатима.
  •      Школа Соња Маринковић има Продужени боравак који ради од 6 и 30 до 16 сати. Боравак је за ваше дете изузетно значајно место у коме се раде домаћи задаци, у коме се пева, богати речник, заједнички одлази у природу...
  •     Школа Соња Маринковић је поносна на своју дугу традицију.  Васпитање и образовање деце у нашој згради одвија се више од 100 година. Бројне генерације наших ученика с    носталгијон се сећају времена проведеног у нашој школи а многи од њих њих и данас, сад већ као одрасли људи, нас посећују. Морамо истаћи да се поједини наши бивши ученици и данас налазе у школи али као учитељи или наставници.
  •      Школа Соња Маринковић је данас у потпуности прилагођена савременим образовним и животним условима. Грејање у нашим објектима је изузетно добро, учионице су опремљене  новим намештајем, располажемо великим бројем квалитетних учила,  пространим школским двориштем са спортским теренима. Такође, поседујемо добро опремљен кабинет за информатику где и прваци од првог дана могу изборни предмет Од игре до рачунара да прате уз компјутер.
  •       Школа Соња Маринковић реализује наставу на српском и мађарском наставном језику за ученике чији је то матерњи језик. Обавезан страни језик је енглески док је обавезан изборни језик немачки. Рад је организован по одељењима са мањим бројем ученика што нам омогућава да сваком детету посветимо максималну пажњу.
  •      Школа Соња Маринковић прати и примењује све савремене активности које нас воде ка школи без насиља као и свим најновијим трендовима у животу и раду деце. У том циљу,  а у сарадњи са установама које су у непосредној близини школе / музеј, савремена галерија, изложбени салон, Културни центар, Истроријски архив и др. / пружамо деци бројне едукативне садржаје.
  • Школска библиотека има своју традицију и завидан фонд монографских публикација на српском, мађарском,енглеском и немачком језику.Смештена је у две просторије са читалачким местима где ученици могу да се упознају са енциклопедијама, лексиконима, речницима којима је библиотека прилично обогаћена задњих година.О свим важним догађајима, о животу и раду школе се може свако информисати у библиотеци из Летописа школе која се сада води у електронској форми, двојезично, на српском и мађарском језику.

 

           Зато, поштовани родитељи, припремите потврду од лекара, ивод из матичне књиге рођених и потврду из предшколске установе и доведите Ваше дете на испитивање пред полазак у школу. Тестирање је обавезно како би се добила општа слика о нивоу психофизичког развоја детета, т.ј. да се утврди степен припремљености за школу. Основна школа је дужна да упише дете које је прошло тестирање код педагога и да, ако није зрело за упис у школу, родитељима пружи помоћ у превазилажењу проблема.

 

Мото наше школе је:

Говоримо различитим језицима али се разумемо!       

 

Joomla templates by a4joomla