19-20.jpg4p.jpgFB cover.jpgFB_cover_suncev_kutak.jpgUntitled.jpgdeca.jpgsala.jpgst.jpgstari prozori.jpg

ZAVRŠNI ISPIT školska 2016/17 god.

Završni ispit u osnovnom obrazovanju i vaspitanju za školsku 2016/2017. godinu održaće se u sredu, četvrtak i petak 14, 15. i 16. juna. Učenici osmog razreda test iz maternjeg jezika polažu u sredu, 14. juna, test iz matematike u četvrtak 15. juna, a kombinovani test u petak 16. juna. Početak izrade testa je u 9:00 časova za sva tri dana polaganja završnog ispita i trajaće po 120 minuta, do 11:00 časova.

 

Sva tri testa boduju se sa najviše 10 bodova. Na završnom ispitu, učenik može da ostvari za tri testa maksimalno 30 bodova. Na završnom ispitu svi testovi sadržaće potpuno nepoznate zadatake u odnosu na zadatake iz zbirki za pripremu. Učenici osmih razreda u srednje škole će konkurisati sa bodovima sakupljenim na osnovu uspeha u poslednja tri razreda osnovne škole sa najviše 70 bodova.

 

Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 18. juna do 8 časova, a konačni 23. juna do 8 časova. Predaja popunjene liste želja je 24. juna u 8 časova. Raspored učenika po srednjim školama biće objavljen 3. jula, dok je prvi krug upisa u srednje škole planiran za 4. i 5. jul.

 

Obaveze učenika za sva tri dana testiranja 14, 15. i 16. juna su sledeće:

 

dolazak učenika u školu NAJKASNIJE do 8:00 časova;

po dolasku OBAVEZNO se javljaju odeljenskom starešini;

preporučuje se učenicima da sa sobom ponesu flašicu vode;

za sredu potrebno je poneti: OVERENU ĐAČKU KNJIŽICU SA FOTOGRAFIJOM, grafitnu olovku, gumicu za brisanje i plavu hemijsku olovku;

za četvrtak potrebno je poneti: OVERENU ĐAČKU KNJIŽICU SA FOTOGRAFIJOM, grafitnu olovku, gumicu za brisanje, plavu hemijsku olovku i pribor za crtanje (trougao, lenjir i šestar);

za petak potrebno je poneti: OVERENU ĐAČKU KNJIŽICU SA FOTOGRAFIJOM, grafitnu olovku, gumicu za brisanje i plavu hemijsku olovku.

 

Želimo vam puno uspeha na završnom ispitu!

Joomla templates by a4joomla