19-20.jpg4p.jpgFB cover.jpgFB_cover_suncev_kutak.jpgUntitled.jpgdeca.jpgsala.jpgst.jpgstari prozori.jpg

СТРПЉЕЊЕ - TÜRELEM

 

 

images 1

 

Драги наши ученици и ученице,

Илдико и ја желимо да поделимо са вама наша размишљања о свему што нам се дешава и што је унело толико новина у наше животе. Као да сви одједном имамо богиње, једино је добр што не сврби.
Нешто тако мало и невидљиво изазвало је толико промена . Научили смо да није моћ само у величини. Научили смо како да спречимо ширење , хигијена и седење код куће. Зато смо спремнији да поштујемо правила и слушамо савете лекара.
Помоћи ће нам једна чаробна реч која нам је пуно пута помогла и јако је важна за живот –
СТРПЉЕЊЕ. Сетите се колико сте пута кад сте били стрпљиви добро прошли. На пример, кад сте имали богиње , када сте стрпљиво скупљали новац у касици да купите оно што желите, када сте стрпљиво читали лектиру, па добили петицу , ви спортисти који стрпљиво вежбате месецима, па онда освојите медаљу, стрпљиво идете у школу пуно година па добијете диплому....
Стрпљење нам помаже да одржимо дисциплину , а дисциплина ће нам помоћи да ово седење код куће брже прође. Тако кажу лекари, а они најбоље знају и наше је да их слушамо.

Ето тако размишљамо Илдико и ја .

Стрпљиви увек побеђују! Народна изрека каже : „Стрпљен , спашен!“

 

Kedves tanulók!

Vesna és én szeretnénk megosztani veletek gondolatainkat mindarról, ami manapság történik velünk, körülöttünk és arról ami olyan sok újdonságot hozott az életünkbe.
A mostani helyzet olyan mintha mindannyian egyszerre lennénk himlősek, csak az a jó benne, hogy ez nem viszket. :)

Hihetetlen, hogy valami ami annyira apró és láthatatlan ekkora változást hozott az életünkbe... Most aztán beláttuk, hogy a hatalom nem csak a nagyságtól függ….
Mostanra megtanultuk, hogyan lehet megakadályozni a vírus terjedését, hogyan tartsuk fenn a higiéniát és mennyire fontos az otthonmaradás. Engedelmesebbek, szófogadóbbak lettünk és betartjuk az orvosok tanácsait.

Ebben a helyzetben is egy varázsszó segít nekünk, amely már oly sokszor segített, és azt is tudjuk, hogy az életben még számtalanszor a hasznunkra lesz: ez a szó a TÜRELEM.
Emlékezzünk csak vissza, hogy eddigi életünkbe, amikor türelmesek voltunk, mindig jól jártunk, például amikor himlősek voltunk, amikor valamire türelmesen gyűjtöttünk és az összegyűlt összegből meg tudtuk vásárolni azt amire annyira vágytunk, vagy amikor türelmesen végigolvastuk a háziolvasmányt és a felelésre ötöst kaptunk, illetve sportolóként türelemes gyakoroltunk, készültünk a versenyre amelyen érmét szereztünk, na de iskolába is türelmesen járunk és hosszú évek után megszerezzük majd az oklevelet…

A türelem most abban segít, hogy fegyelmezetebbek legyünk, a fegyelem pedig azért fontos, hogy könnyebben és gyorsabban átvészeljük ezt az időszakot, amíg nem járhatunk ki. Ezt állítják az orvosok és ők tudják a legjobban, a mi feladatunk pedig az, hogy hallgassunk rájuk.

Vesna és én így gondolkodunk….

Aki türelmes, az mindig nyer!
Egy népszerű közmondás a türelemmel kapcsolatban: TÜRELEM RÓZSÁT TEREM.

 

 

images 2

Joomla templates by a4joomla