19-20.jpg4p.jpgFB cover.jpgFB_cover_suncev_kutak.jpgUntitled.jpgdeca.jpgsala.jpgst.jpgstari prozori.jpg

Škola u Mihajlovu

Škola u Mihajlovu je jedina u selu, udaljena je svega 12 km od Zrenjanina. Kao samostalna ustanova postoji od 1891. godine, prvi nastavni dan je zabeležen u dnevniku rada 6. septembra iste godine. 1978. postaje izdvojeno odeljenje Osnovne škole '' Sonja Marinković'' u Zrenjaninu. 1979. je preseljena u novu školsku zgradu koja se nalazi na kraju sela, u ulici Novi red, okružena zelenim parkom sa preko 1000 sadnica i pored školskog sportskog terena.

 

IMG 2502IMG 2494IMG 2498

 

Ima  8 razreda sa ukupno 86 učenika. Vaspitno-obrazovni rad se odvija na mađarskom jeziku, međutim, učenici aktivno usvajaju i srpski jezik, uče nemački i engleski. Pored obaveznih nastavnih predmeta veoma značajno mesto zauzimaju i verska nastava, građansko vaspitanje i osnovi informatike i računarstva kao izborni predmeti.

 

IMG 2511IMG 2542IMG 2544

 

Škola je centar kulturnih i sportskih zbivanja, pošto je saradnja sa institucijama i raznim udruženjima veoma dobra.  Učenici postižu izuzetne rezultate na takmičenjima koje organizuje Ministarstvo prosvete i sporta. Učestvuju na različitim konkursima kako u našoj zemlji tako i u inostranstvu (Mađarska, Nemačka). Na polju sportskih aktivnosti redovno pobeđuju i osvajaju medalje. Većina učenika nastavlja svoje obrazovanje u četvorogodišnjim srednjim školama i na različitim fakultetima.

Joomla templates by a4joomla