19-20.jpg4p.jpgFB cover.jpgFB_cover_suncev_kutak.jpgUntitled.jpgdeca.jpgsala.jpgst.jpgstari prozori.jpg

Кошевима до снова

Данас , 11.12.2020. године у Покрајинском секретаријату за спорт и омладину, наша наставница физичког и здравственог васпитања Данијела Јованов је у име школе "Соња Маринковић" потписала Уговор о реализацији пројекта "Кошевима до снова". Овим пројектом наставница Данијела Јованов је осмислила обуку деце у кошарци као ваннаставну активност која доприноси здравом одрастању и очувању моторичких способности. За потребе ове обуке биће набављени кошеви и лопте у вредности од 120.000,00 дин. Овај пројекат је за нас од изузетног значаја из више разлога. Први разлог је недостатак  фискултурне сале који желимо да надоместимо додатним ваннаставним активностима, кроз чију реализацију очекујемо да вратимо популарност игри "Баскет" и тако подигнемо  квалитет дечијег слободног времена, али и да подржимо неке откривене таленте за кошарку. Други разлог се тиче историје кошарке у Зрењанину чији су почетци везани за нашу школу. Наиме, један од терена на коме се почела играти кошарка у Зрењанину налазио се у дворишту наше школе, тада познaте под називом Месингер. На овом терену је одиграна и прва послератна кошаркашка утакмица у Зрењанину.  

Захвални смо Покрајинском секретаријату за спорт и омладину који препознаје и подржава наша настојања да подигнемо квалитет физичког и здравственог васпитања у нашој школи. Да подсетимо да смо претходних година такође уз подршку Секретаријата успешно реализовали пројекат „Покрени точкове - Вожењем ролера до здравља“ као и наставак тог пројекта „Покрени точкове – Oд вожења ролера до хокеја на бетону“.

IMG-700eeb4dafec0aec4186c7187b81477b-V

 

Документарни филм "Шампиони из педесет и шесте", аутора Зорана Славића, у продукцији Digital Style -а, који је снимљен поводом 60 година од  " Пролетеровог" освајања титуле кошаркашког првака бивше Југодславије можете погледати у наставку. 

 

 

Joomla templates by a4joomla