19-20.jpg4p.jpgFB cover.jpgFB_cover_suncev_kutak.jpgUntitled.jpgdeca.jpgsala.jpgst.jpgstari prozori.jpg

Професионална оријентација - ветеринарска амбулaнта Таурус

Ученици осмих разреда данас (28.05.2014.) су, у пратњи наставница Светлане Симићевић и Отилије Кадар, посетили ветеринарску амбуланту Таурус у Зрењанину. Докторка Тамара Топалов нас је детаљно упознала са послом ветеринара, са лепим и мање лепим странама тог посла. Ординација је била препуна малих четвороножних пацијената, тако да смо имали прилике да на лицу места видимо које све послове обавља ветеринар.

 

Професионална оријентација - Радио Зрењанин

Настављају се активности Тима за Професионалну оријентацију наше школе.
Данас (15.05.2014.) су ученици седмих и осмих разреда, са наставницама Јудит Миланков, Светланом Симићевић, Отилијом Кадар и Изабелом Фаркаш, посетили Радио Зрењанин да би се упознали са занимањима која су тамо заступљена и начином рада у једној радио станици. Госпођа Љубица Травица провела је ученике кроз редакцију, канцеларије и студио Радио Зрењанина, а ученици су имали могућност да непосредно виде како изгледа посао новинара, монтажера, тонца и водитеља.

Реални сусрет - Гомекс

У оквиру пројекта Професионална оријентација, ученици седмих и осмих разреда наше школе (и из Зрењанина и из одељења у Михајлову) посетили су јуче (30.04.2014.) Дистрибутивни центар Гомекс у пратњи својих наставника Јудит Миланков, Светлане Симићевић, Отилије Кадар и Јулије Венцел. Тамо су имали прилике да се упознају са различитим занимањима која су заступљена у овом великом трговинском ланцу, да обиђу и виде складиште дистрибутивног центра, финансијско одељење, одељење за маркетинг, као и да поразговарају са самим власником Гомекса, господином Гораном Ковачевићем. О овом догађају прилоге су снимили и објавили ТВ Сантос и КТВ Зрењанин.
Захваљујемо се Гомексу на сарадњи, као и ЗРЕПОК-у и госпођи Изабели Киш.

 

Реални сусрети са светом рада - посета ''Житопродукту''

941541 359245157510310 1257387446 n 

У оквиру пројекта ''Професионална оријентација на преласку у средњу школу'' ученици осмих разреда данас су посетили ''Житопродукт'' у пратњи педагога школе Предрага Бабића и наставнице Светлане Симићевић. Инжењер Тодор Нинковић, провео их је кроз радионице у којима су имали прилике да се упознају са послом бравара и електричара. Видели су разне машине, а предусретљиви радници су им показали шта која машина ради. И бравари и електричари ''Житопродукта'', као и господин Нинковић, више пута су истакли да нема '''добрих'' и ''лоших'' занимања'', да су сва занимања потребна, а да могу бити веома занимљива и лепа ако их одабере особа која то воли!

Bővebben: Реални сусрети са светом рада - посета ''Житопродукту''

Посета цвећари ''Даруши''

420603 352963228138503 156183209 n

У склопу пројекта ''Професионална оријентација'' ученици 7-1 и 8-1 одељења наше школе, посетили су данас, 24. априла, цвећару ''Даруши'' у насељу 4. јул у Зрењанину. Ученике су водиле учитељица Јудит Миланков и наставница Светлана Симићевић. Љубазна власница цвећаре Соња Камраш упознала нас је са захтевима посла у цвећари, а затим нас је повела у разгледање расадника који се налази на Зеленом Пољу. Тамо смо сазнали много тога о узгоју цвећа, о раду у стакленицима, о предностима и манама цвећарског посла. Ученици су постављали бројна питања, а госпођа Соња Камраш је са задовољством одговарала. На крају посете сви смо добили мали поклон - саксију са цвећем. Хвала госпођи Камраш и цвећари ''Даруши'' на лепој сарадњи!

Bővebben: Посета цвећари ''Даруши''

Посета ветеринарској амбуланти ''Таурус''

391732 364199367014889 1217803829 n

У оквиру програма Професионлана оријентација на преласку у средњу школу, ученици ОШ ''Соња Маринковић'' са својом наставницом Светланом Симићевић посетили су данас ветеринарску амбуланту ''Таурус'' у Зрењанину. Ветеринари Тамара Топалов и Саша Десница приближили су ученицима посао ветеринара. Ученици су имали прилике и да на лицу места виде како изгледа вакцинисање пса, чишћење од паразита, лечење једне мачке, као и праву ветеринарску операцију - стерилизацију једног мачора. На крају, од љубазних домаћина добили су мноштво корисних брошура о заштити од беснила.

Bővebben: Посета ветеринарској амбуланти ''Таурус''

Посета ауто сервису ''ТОЧАК АУТО''

942015 363893400378819 1624311153 n

Ученици осмих разреда данас су, са наставницом Светланом Симићевић, посетили ауто сервис ''Точак ауто'' у Манастирској улици у Зрењанину. Ту су се упознали са аутоелектричарским и аутомеханичарским послом, са процесом рада у једном оваквом сервису, са предностима и манама овог посла, као и са могућношћу усавршавања и напредовања.

Bővebben: Посета ауто сервису ''ТОЧАК АУТО''

Drugi mentorski sastanak

535675 343323695769123 436396866 n 

 

Недавно је у нашој школи, која је менторска школа за Професионалну оријентацију, одржан други менторски састанак.

Састанак су водиле ТиПО координатор Марица Гаврилов, координатор школског ПО тима Јудит Миланков и Светлана Симићевић.

Joomla templates by a4joomla