19-20.jpg4p.jpgFB cover.jpgFB_cover_suncev_kutak.jpgUntitled.jpgdeca.jpgsala.jpgst.jpgstari prozori.jpg

ПРИЈАВА ЗА УПИС ПРВАКА

У току је пријава за упис првака!

Folyamatban van az elsősök íratkozása.

 

FB cover

Више сазнајте овде.

A részletekről itt olvashat bővebben.

 

 

Савиндан

Драги ђаци, поштоване колеге, ове године Школску славу Савиндан прослављамо на даљину, али ипак заједно.

Специјална емисија ТВ Соње је ове године посвећена обележавању Савиндана. 

Vladimir Šušak 1-1

Bővebben: Савиндан

Честитка

Поводом почетка другог полугодишта школске 20/21 год.  Покрајински секретар Жолт Сакалаш је просветним радницима и ученицима упутио честитку коју можете прочитати овде на српском и овде на мађарском језику. 

Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19

Овим путем вас обавештавамо да сви заинтересовани за имунизацију против COVID-19, пријаву треба да учине путем портала еУправа. 

www.euprava.gov.rs

cv

ОБАВЕШТЕЊЕ

Друго полугодиште почиње у понедељак 18.01.2021. године. Настава се реализује непосредно у школи за сва одељења. Настава за сва одељења у Зрењанину почиње у 8:00ч. У Михајлову први циклус почиње у  7:30ч, а други циклус у 10:45ч. У Лукином Селу настава почиње у 8:00ч.  Час траје 30 мин. У првом циклусу ученици ће имати 5. часова дневно, док у у другом циклусу петаци и шестаци такође 5 часова у школи, а седмаци и осмаци по 6 часова у школи. Ученицима ће континуирано бити пружана подршка бираним активностима кроз виртуелне учионице.  Родитељи се могу определити за наставу на даљину. Одељенске старешине ће анкетирати родитеље у току данашњег и сутрашњег дана. Такође одељенске старешине ће родитеље обавестити о детаљном  распореду часова и активности.

Ученици су показали висок ниво дисциплине у поштовању епидемиолошких мера у првом полугодишту, те се надамо да ћемо тако наставити и у другом полугодишту. 

Срећан почетак другог полугодишта и  радосно стицање знања, умења и вештина вам желим! 

директор школе Јелена Јеноваи 

14.01.2021.

AMBLEM.jpg

 

 

 

 

Празнична приредба - Ünnepi műsor

Драги ђаци, драги наставници, поштовани родитељи и пријатељи наше школе, овом празничном приредбом, желимо да свима честитамо предстојеће празнике и пожелимо здравље и срећу. Хвала ђацима и наставницима који су се потрудили да приредба не изостане и ове године. Велико хвала свим нашим родитељима који су ангажовани као сарадници и без којих ово не би било могуће. Хвала вам на доброј вољи, на томе што сте нас примили у ваше домове и поделили вашу празничну атмосферу са нама. 

Живи и здрави били!

Kedves diákok, tanárok, tisztelt szülők és iskolánk barátai, ezzel az ünnepi műsorral szeretnénk mindenkinek kellemes ünnepeket és jó egészséget kívánni. Köszönet a diákoknak és tanároknak, akik mindent megtettek azért, hogy az idén se maradjon el hagyományos ünnepi műsorunk. Köszönettel tartozunk a szülőnek, akik részt vettek a műsor megvalósításában. Köszönjük, hogy befogadtak bennünket otthonaikba, és így együtt élhetjük meg ezt az ünnepi hangulatot.

Jó egészséget mindannyiuknak!

 

Кошевима до снова

Данас , 11.12.2020. године у Покрајинском секретаријату за спорт и омладину, наша наставница физичког и здравственог васпитања Данијела Јованов је у име школе "Соња Маринковић" потписала Уговор о реализацији пројекта "Кошевима до снова". Овим пројектом наставница Данијела Јованов је осмислила обуку деце у кошарци као ваннаставну активност која доприноси здравом одрастању и очувању моторичких способности. За потребе ове обуке биће набављени кошеви и лопте у вредности од 120.000,00 дин. Овај пројекат је за нас од изузетног значаја из више разлога. Први разлог је недостатак  фискултурне сале који желимо да надоместимо додатним ваннаставним активностима, кроз чију реализацију очекујемо да вратимо популарност игри "Баскет" и тако подигнемо  квалитет дечијег слободног времена, али и да подржимо неке откривене таленте за кошарку. Други разлог се тиче историје кошарке у Зрењанину чији су почетци везани за нашу школу. Наиме, један од терена на коме се почела играти кошарка у Зрењанину налазио се у дворишту наше школе, тада познaте под називом Месингер. На овом терену је одиграна и прва послератна кошаркашка утакмица у Зрењанину.  

Захвални смо Покрајинском секретаријату за спорт и омладину који препознаје и подржава наша настојања да подигнемо квалитет физичког и здравственог васпитања у нашој школи. Да подсетимо да смо претходних година такође уз подршку Секретаријата успешно реализовали пројекат „Покрени точкове - Вожењем ролера до здравља“ као и наставак тог пројекта „Покрени точкове – Oд вожења ролера до хокеја на бетону“.

IMG-700eeb4dafec0aec4186c7187b81477b-V

 

Документарни филм "Шампиони из педесет и шесте", аутора Зорана Славића, у продукцији Digital Style -а, који је снимљен поводом 60 година од  " Пролетеровог" освајања титуле кошаркашког првака бивше Југодславије можете погледати у наставку. 

 

 

Љубазност наших суграђана

Победник сте када у тешким временима преживите и сачувате се. Уколико у тешким временима мислите на друге и помогнете им, ваша победа је величанствена.

На нашу школу и ђаке је мислило неколико наших суграђана.

Наше две суграђанке Гђа Мира Маљугић и Гђа Миланка Рибар су сашиле 40 маски за наше ученике који не могу сами да их обезбеде и потрудиле се да маске доставе школи. Захвални смо и дирнути овим племенитим гестом.

DAD Dräxlmaier Automotive d.o.o. је нашој школи донирао рачунар и пакет хигијенских средстава за руке. Захвални смо на учињеној донацији која олакшава наш рад у овој ситуацији.

Добро је бити део заједнице у којој су све победе величанствене, јер су такви примери задужбина нашим нараштајима и јер ће само тако научити важност величанствених победа.

Хвала од срца.

Јелена Јеноваи, директор школе 10.12.2020.

IMG 20201210 095621

 

Joomla templates by a4joomla